21.9.11

Industries i comerços tancaran a Xangai a partir dels 37ºC per manca d’electricitat*

Xangai, la capital financera de la Xina, ha donat instruccions perquè les oficines i els comerços tanquin les portes durant els mesos de juliol i agost, si és necessari, davant l’escassetat d’energia que es preveu per a aquest estiu. És la primera vegada que aquesta mesura d’estalvi s’amplia als centres comercials i de serveis. La decisió afectarà unes 3.000 empreses, que s’afegiran a les 24.000 indústries que ja apliquen aquestes retallades des de l’any 2004.


La Companyia Municipal d’Electricitat de Xangai ha sol·licitat a les oficines i a les superfícies comercials que quan la temperatura assoleixi els 37 graus centígrads suspenguin l’activitat. Amb aquesta mesura pretén garantir el subministrament a la població, davant els problemes d’insuficiència energètica que afecten el centre i l’est del país asiàtic. Un objectiu que els responsables de la companyia elèctrica consideren prioritari. La iniciativa, tot i que és una petició i no una norma de compliment obligat, suposa una nova restricció que s’afegeix a les mesures ja habituals que Xangai adopta cada estiu davant la manca d’energia suficient per alimentar tot l’entramat comercial, industrial i de serveis. (...)
Les autoritats de Xangai calculen que el consum màxim d’energia rondarà els 28,5 gigawatts en condicions d’extrema calor, durant els mesos de juliol i agost. La producció pròpia és de 18,7 gigawatts. Per reduir aquesta diferència, els responsables municipals preveuen adquirir 8,9 gigawatts més a les províncies veïnes (...). Amb això s’espera reduir el dèficit energètic a 0,9 gigawatts.
Per solucionar aquesta situació, les autoritats municipals han elaborat un pla de racionament energètic que, per primera vegada, afecta les oficines i els centres comercials. En total es calcula que afectarà uns 3.000 grans usuaris no industrials, segons el diari oficial China Daily.
(...) També es planteja a empreses i habitants de Xangai que no programin els aparells d’aire condicionat per sota dels 26 graus.
I als edificis d’oficines que consumeixin més de 100 quilowatts·hora se’ls diu que hauran d’apagar els sistemes de refrigeració durant una hora quan la temperatura a Xangai arribi als 35 graus.
A aquest paquet de mesures s’hi sumaran els talls energètics a les 24.000 empreses industrials, que es veuen afectades per la insuficiència elèctrica que afecta l’àrea que envolta a la capital financera xinesa des del 2004. Una mancança que obliga milers de fàbriques a treballar en horaris nocturns.
El dèficit energètic de Xangai s’ha agreujat els últims anys perquè la demanda elèctrica ha crescut a un ritme proper al 8% durant els últims tres exercicis, agreujant les insuficiències.
Isidre Ambrós, Tancar portes a l’estiu per estalviar energia, La Vanguardia 26-06-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada