10.1.11

Causes superficials i causes profundes de l’accident de BP al golf de Mèxic*


Una sèrie de decisions errònies que van estalviar a diverses empreses temps i diners van provocar l’explosió de la plataforma petrolera de BP en el golf de Mèxic, segons l’informe d’una comissió impulsada pel president Barak Obama.
L’informe (...) reparteix les culpes entre BP –fins ara considerada la principal responsable del pou- i les altres dues empreses vinculades la pou, Halliburton i Transocean. També el Govern federal apareix com a responsable, per la seva laxitud a l’hora de regular el sector i de garantir els nivells de seguretat exigibles.
La comissió (...) conclou que l’explosió de la plataforma petrolera no vaser un accident aïllat ni conseqüència de decisions errònies aïllades, sinó l’evidència d’un “problema en el sistema” (...).
“Les causes profundes són sistèmiques i, sense una reforma significativa tant de les pràctiques del sector com de les polítiques governamentals, una explosió semblant es pot repetir”, es llegeix a l’informe. (...)
“Moltes de les decisions que BP, Halliburton i Transocean van prendre, aa propòsit o no, i que van augmentar el risc d’explosió del pou Macondo, van estalviar a aquestes companyies unes quantitats de temps (i diners) significatives”, es llegeix a l’informe.
Corresponsal, El ahorro de tiempo i dinero causó el vertido petrolero de BP, La Vanguardia 6-01-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada