27.12.10

Detalls del serial de les primes fotovoltaiques


Els tècnics de la Comissió Nacional de l’Energia (CNE) han trobat incidències relacionades amb la data en què les instal·lacions van començar a produir electricitat en el 75% de les plantes fotovoltaiques inspeccionades (...).
(...) de les 4.016 instal·lacions inspeccionades des de la posta en marxa del pla actual d’inspecció, el regulador n’ha trobat 3.016 en les quals es va començar a posar l’electricitat més tard de (...) la data en la qual va expirar l’anterior marc retributiu, en el que les primes eren més generoses que en l’actualitat.
Precisament l’expectativa del canvi normatiu i de l’expiració del marc retributiu va fer que els promotors acceleressin l’execució dels seus projectes el 2008, la qual cosa va desfermar l’especulació en el sector i les sospites sobre possibles fraus. El pla d’inspeccions al règim especial de la CNE també ha trobat 671 plantes (16%) amb defectes en el precintat d’equips de mesura, 264 (6,5%) amb manca de concordança entre els paràmetres de la instal·lació autoritzada i la realment instal·lada, i 682 (17%) amb manca d’algun tipus de documentació.
L’Associació de la Indústria Fotovoltaica (Asif) recorda que els incidències relacionades amn la dat de funcionament no tenen perquè suposar necessàriament un frau, ja que le llei no exigia en el seu moment la necessitat de proporcionar electricitat abans del 30 de setembre del 2008 per gaudir de la prima, sinó només que la planta estigués acabada. Asif recorda que algunes [empreses] distribuïdores [d’electricitat] van trigar mesos en connectar les plantes a la xarxa, tot i que el projecte ja estava finalitzat. (...)
Abans d’aprovar el recent decret de retallada de fins un 45% en les primes fotovoltaiques, (...) el Ministeri d’Indústria va llençar una norma de persecució del frau la qual recollia una solució per als penedits que volguessin evitar una inspecció i penes més grans. Finalment, 907 instal·lacions amb una potència conjunta de 64 MW es van acollir a aquesta amnistia fotovoltaica, amb la qual cosa passaran a cobrar una prima inferior sense rebre cap càstig per la seva conducta.
Europa Press, La CNE detecta incidencias en el 75% de las plantas fotovoltaica inspeccionadas, La Vanguardia 20-12-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada