27.12.10

El concurs eòlic de Catalunya porta cua


El primer operador mundial del sector [Iberdrola Renovables] no s’ha adjudicat un sol megawatt (MW) en el concurs català, que ha beneficiat l’aliança formada per Gas Natural Fenosa i el fabricant d’aerogeneradors Alstom Wind (antiga Ecotècnia), que s’han endut el 60% de la potència licitada (769 MW).
El gegant elèctric espanyol, igual que la italiana Enel (propietària d’Endesa), encara no es pot creure que marxa amb les mans buides d’un dels concursos eòlics més importants de l’Estat espanyol i ha dir que no ha estat un procés prou transparent. (...)
L’alt càrrec del Govern [el director general d’Energia i Mines de la Generalitat, Agustí Maure] comenta que es van estudiar a fons totes les al·legacions presentades pels ofertors i que “les diferències en les puntuacions no van ser suficients per modificar les adjudicacions”. (...) a més, Maure explica que ha parlat amb CiU i no té “cap dubte” que el Govern entrant no modificarà el concurs.
(...) el responsable d’economia de CiU diu, sobre al modificació del concurs (tal com va passar a Galícia): “És una hipòtesi que no es pot descartar, però jo penso que no serà així i que no l’ermarem per això”. Els adjudicataris invertiran 1.263 milions d’euros en les ZDP [1,64 M€/MW] i crearan almenys 1.200 llocs de treball [1,56 M€/ocupació].
Ignasi Pujol, El Govern defensa el concurs eòlic i diu que CiU no el tocarà, ara 18-12-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada