3.11.14

Els enganys del Ministeri, denunciats a la UE*



Unes 62.000 famílies estan atrapades en un bucle infernal. En el seu moment, van destinar els estalvis o van demanar un crèdit per muntar plantes fotovoltaiques i produir electricitat, convençudes que la promesa rendibilitat estaria garantida. La venda a la xarxa d'electricitat verda va permetre, així, fer el salt a l'energia solar a Espanya.
(...) Els ajuts promesos (i dels quals el Ministeri d'Indústria va fer publicitat) eren generosos. Tot i això, els successius governs els han anat disminuint, i el Ministeri d'Indústria fins i tot ha introduït retallades retroactives i ha posat en marxa un nou sistema de remuneració que els impedeix tornar els crèdits i les situa a tocar de la ruïna, segons denuncien.
Per això se senten maltractades  i enganyades. I han emprès una onada de denúncies davant les institucions europees. "Les retallades de les primes assoleixen de mitjana gairebé el 50% del que s'havia promès per a la majoria dels casos (...) i ens paguen amb retard".
Antonio Cerrillo, El somni solar s'apaga, La Vanguardia, 31-10-2014.

L'encoratjament dels bancs han deixat famílies sense casa seva, al carrer. L'encoratjament del Ministeri d'Indústria ha deixat famílies sense la seva instal·lació, dependents de la distribuïdora elèctrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada