3.11.14

Corruptes en el mercat fotovoltaic*



(...) un dels tripijocs dels cervells de la xarxa [descoberta per l'operació Púnica] per enriquir-se consistia precisament a oferir el que comunitats autònomes i ajuntaments podien desitjar més en aquests temps de penúries econòmiques, és a dir, suposats sistemes d'estalvi, sobretot en matèria energètica.
(...) els consellers o alcaldes que defensessin aquells plans davant els seus plens respectius tenien mig debat guanyat. Amb l'afegitó que, aa més, defensaven una aposta per la modernitat (...) de bracet de les energies renovables. El que ningú explicava, esclar, és que el presumpte estalvi portava una comissió inclosa en el preu.
L'empresa que apareix al centre de les sospites en aquesta operació és Cofely, pels contractes que tenia en alguns dels ajuntaments afectats. (...) En les ofertes destacava la seva consolidació com a complex "prestatari de solucions en eficiència energètica per a les col·lectivitats públiques" i es presentava com una societat moguda per l'"ambició d'impulsar la creació de les societats sostenibles del futur del nostre país".
José Maria Brunet, La xarxa de Púnica oferia "plans d'estalvi" amb energies renovables, La Vanguardia 29-10-2014.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada