30.1.12

El parc eòlic marí de l’Ametlla de Mar (2)


L’Ajuntament
Tots el grups polítics amb representació a l’Ametlla de Mar van aprovar ahir una moció per instar al Govern de la Generalitat que retiri el parc eòlic marí experimental projectat davant de la costa del municipi. La moció argumenta l’oposició en l’impacte visual, paisatgístic i mediambiental, a més dels prejudicis provocats a l’activitat pesquera.
Esteve Giralt, Una moció rebutja el parc eòlic marí experimental, La Vanguardia 17-01-2012.

La comissió  d’urbanisme de Tarragona
La comissió territorial d’Urbanisme (...) va donar el vistiplau al traçat de la línia d’evacuació elèctrica del parc eòlic marí projectat davant la costa de l’Ametlla de Mar (...). Un pas endavant de la Generalitat poques setmanes després d’iniciar-se, a finals de l’any passat, l’exposició pública de la sol·licitud d’ocupació de la franja maritimoterrestre. La comissió va aprovar el traçat de la línia elèctrica quan arriba a terra, procedent del mar, on hi haurà els aerogeneradors. L’electricitat generada pels molins marins arribarà a través d’aquesta línia fins a una subestació a Vandellòs (...), pròxima a la nuclear de Vandellòs II. (...)
El delegat de la Generalitat a Tarragona (...) va destacar que el denominat projecte Zèfir, amb una inversió de 140 milions d’euros, “és un projecte d’interès per al país”.
Esteve Giralt, Pas endavant del parc eòlic marí de l’Ametlla de Mar, La Vanguardia 20-01-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada