30.1.12

El Ministeri d’Indústria deixa contaminar més als Dièsel

Una nova normativa del Ministeri d’Indústria relaxa el control de la pol·lució en les inspeccions tècniques de vehicles (ITV) per als cotxes amb motor dièsel. La norma retoca i relaxa els límits de pol·lució per fums utilitzats com a criteri perquè un automòbil pugui circular. La decisió ha estat contestada per especialistes de les estacions d’inspecció de vehicles. (...)
Fins ara, la majoria de les inspeccions prenien com a referència els exigents límits sobre fums recollits a la placa del mateix vehicle, mentre que a partir d’ara només es demanaran els límits (més suaus) establers amb caràcter general per als vehicles antics o que no disposaven d’aquesta placa (...).
“Amb l’actual reducció d’exigències, a un vehicle que havia de donar un valor de 0,9 li demanaran 3,0, la qual cosa és tant com dir que pot contaminar un 300% més” (...).
El Ministeri d’Indústria ha optat per unificar els criteris sobre fums esgrimint que els propietaris arrenquen la placa del cotxe i ja no se’n sap el límit (...) segons els especialistes, això no hauria de ser un argument, ja que també se’n poden conèixer els límits sobre fums simplement mirant la contrasenya d’homologació del vehicle.
“És contradictori. L’Administració posa límits a la velocitat i pren altres mesures per combatre la contaminació de l’aire, mentre que redueix els requisits en les ITV” (...). “Així es premia els amos dels vehicles que no mantenen adequadament el vehicle, i, per contra, es redueix la feina als tallers” (...). “Avancem molt lents per tenir cotxes més nets; però recular és demencial” (...).
Antonio Cerrillo, La ITV relaxa el control de pol·lució per fum als vehicles dièsel, La Vanguardia 16-01-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada