30.1.12

Empreses

Iberdrola
Iberdrola ha obert a Oaxaca (Mèxic) el seu tercer parc eòlic, La Venta III. Té una potència instal·lada de 102 MW, que superaran els 200 MW de capacitat renovable elèctrica espanyola al país. La filial d’enginyeria d’Iberdrola ha construït el parc, que té 121 turbines del model G52 de Gamesa. La Venta III, una de les infraestructures eòliques més grans de Llatinoamèrica, està situada en una de les zones més ventoses del món.
E. Sabartés, Iberdrola obre el seu tercer parc eòlic a Mèxic, un complex de 102 MW, La Vanguardia 18-01-2012.

Iberdrola Ingeniería, filial de l’elèctrica espanyola, s¡ha adjudicat la construcció d’un nou parc eòlic a Polònia, la desena instal·lació al país, per un import de 135 milions d’euros.
Efe, Iberdrola, parc eòlic a Polònia, La Vanguardia 20-01-2012.

Acciona
En les últimes setmanes, a l'exterior, Acciona ha subscrit un contracte de subministrament, muntatge i operació d'aerogeneradors als Estats Units; ha inaugurat un parc eòlic a Polònia en què ha invertit 57.000.000 (...).
Per divisions, la d'energia verda es va consolidar com la seva primera font de generació d'Ebitda (va aportar el 72,8%) i com a segona font en facturació (24,6%).
Carlos Gómez, Acciona atempera sus planes, El País 29-01-2012.

Càrtel petrolier denunciat a Argentina
El Govern argentí ha denunciat YPF i les petrolieres Esso, Petrobras, Shell i Oil Combustibles per un possible pacte de preus dels carburants que podria haver proporcionat a aquestes empreses un guany de (...) (640 milions d’euros) anuals. El Ministeri d’Economia va indicar que el possible càrtel afecta els preus del gasoil per al transport de càrrega i passatgers.
EP, L’Argentina denuncia un càrtel de petrolieres, Gamesa Capital de Risc Gamesa ha entrat, a través del seu fons Gamesa Capital de Risc, a l’empresa N2S, una companyia especialitzada en serveis de gestió de l’energia (...). Gamesa Capital de Risc ha adquirit una participació del 20% en aquesta empresa per reforçar el seu pes en dues tecnologies prioritàries per la seu fons corporatiu: la mobilitat verda o vehicle elèctric i l’eficiència energètica.
Efe, Gamesa adquireix un 20% d’N2S, La Vanguardia 19-01-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada