30.1.12

El parc eòlic marí de l’Ametlla de Mar (1)

L’Ajuntament
La decisió de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar (...) de sotmetre a consulta pública el primer parc eòlic marí que es projecte a la costa espanyola, té resposta per part del sector eòlic, convençut dels avantatges que suposarà una inversió de 140 milions d’euros. Per a l’Associació Eòlica de Catalunya (EolicCat), que agrupa mig centenar d’empreses del sector, el projecte és una “gran oportunitat, una ocasió d’or, que no es pot deixar escapar de cap manera”. Per als seus valedors suposa una ocasió, potser única, de situar Catalunya al mapa mundial de les energies renovables.
Després de conèixer la intenció del consistori de l’Ametlla de promoure la consulta popular, EolicCat ha expressat el seu “suport total” al projecte de parc eòlic experimental proposat per l’Institut dEnergia de Catalunya (IREC) (...).
Fins ara, només ornitòlegs de SEO/Birdlife al capdavant i el grup d’ERC a l’Ametlla s’han mostrat en contra del parc eòlic marí experimental. Altres entitats conservacionistes, com Ecologistes en Acció o Greenpeace, s’hi ha manifestat a favor, igual que els pescadors de l’Ametlla, que esperen obtenir-ne compensacions.
Però ni CiU, que governa el municipi, ni la resta de partits no s’han posicionat. Tots prefereixen tenir abans que res la informació necessària, cosa que succeirà la setmana que ve, quan es reuneixen amb el director de l’IREC. Sorprèn, no obstant això, l’absència de suport explícit de CiU a un projecte que és del Govern català.
El sector eòlic alerta que “el projecte obre la porta a trobar des de Catalunya una solució al subministrament d’energia amb una font autòctona, neta, renovable i inesgotable”. EolicCat recorda que el parc marí suposarà la creació d’una indústria nova, de gran recorregut, amb la generació d’ocupació qualificada i amb un potencial exportador “extraordinari”.
Esteve Giralt, La indústria veu en el parc eòlic “una ocasió d’or”, La Vanguardia 7-01-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada