2.9.11

Verdures i aigua radioactives


(...) la radioactivitat afecta a onze espècies de vegetals cultivats a la regió de Fukushima i també a l'aigua potable de Tòquio en un grau que no és perillós per als adults però sí per als menors de un any. (...)
"El Govern japonès es debat entre la transparència i el risc de crear alarma a la societat o fins i tot més enllà de les seves fronteres ", s'observa una font comunitària a Tòquio.
D'acord al manual d'aquesta crisi, les autoritats van presentar la notícia com un contratemps sense repercussions per a la salut. Segons la versió oficial, si una persona mengés durant deu dies cent grams del vegetal
amb més radioactivitat dels onze, estaria rebent la meitat de les radiacions que pateix al llarg d'un any de vida ordinària.
Joaquín Luna, Radiactividad en el agua de Tokio, La Vanguardia 24-03-2011.


(...) el Govern va donar ordre de suspendre la venda d'espinacs d'una regió i la de llet d'una altra, prop de Fukushima, després que les proves realitzades trobessin nivells de radioactivitat de iode superiors als límits de seguretat. L'aigua de Tòquio, en la qual s'havia detectat iode, ha donat positiu també de cesi. Els nivells en ambdós casos són molt baixos. A Taiwan ha estat identificada radioactivitat en un lot de faves importat del Japó, encara que en quantitat molt inferior a la perjudicial per a la salut.
José Reinoso, Fapón cerrará la central de Fukushima, El País 21-03-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada