30.8.11

Fuita de la Shell a Escòcia

Deu dies d'intens treball dels bussos i els robots marins han permès a la petroliera anglo holandesa Shell tallar finalment el major abocament de cru que s'ha registrat al Mar del Nord en l'última dècada (...) entre crítiques de les organitzacions ecologistes per la manca de transparència a l'hora d'informar del desastre.
Arran d'un incident desencadenat el 10 d'agost, i les causes encara no han estat aclarides, gairebé 220 tones de cru es van vessar a tan sols 180 quilòmetres de la ciutat escocesa d'Aberdeen, conformant una taca negra de més de 10 quilòmetres quadrats que pot tenir un efecte devastador en la flora i la fauna de la zona. Tant el Govern de Londres com el d'Edimburg han subratllat la improbabilitat de que l'abocament arribi a la costa oriental d'Escòcia, perquè, segons garanteix la petroliera, desapareixerà de forma natural. (...)
Les tasques de rescat van aconseguir ahir tancar la vàlvula de sortida de l'oleoducte subterrani -de molt difícil accés- a través de la qual es filtrava cap al mar l'equivalent a un barril diari de cru. La aixeta va ser segellada amb vint blocs de ciment i serà objecte d'estricta vigilància durant els propers dies. La petroliera ha anunciat així mateix que posarà en marxa una investigació "completa i oberta" per determinar l'origen del succés, tal com reclama l'organització conservacionista RSPB Escòcia, amb el suport de Greenpeace.
Patricia Tubella, Controlado el vertido de crudo en el Mar del Norte, El País, 12-08-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada