30.8.11

El port de l’energia de Barcelona


El port de Barcelona va posar ahir en marxa el seu moll de superatracament per a líquids a doll, el de més calat de tota la Mediterrània occidental (...).
En general, el moll de l'Energia del port està destinat a la càrrega i descàrrega de productes petroliers. Segons ha explicat Port de Barcelona (...), amb aquesta infraestructura espera convertir-se en "el principal hub de distribució logística" de productes petrolífers de la Mediterrània i el nord d'Àfrica. (...)
Aquesta no serà l'última inversió al port per convertir-lo en un hub del transport energètic. Mitjançant una aliança, les companyies Meroil i Litasco (la divisió internacional de la russa Lukoil) estan ampliant la capacitat del seu terminal a Barcelona en 400.000 metres cúbics, amb una inversió de 50 milions d'euros. El mateix ha destinat l'empresa Tradebe per construir una terminal de recepció, emmagatzematge i reexpedició de productes petroliers i olis a granel.
Ll. P., El puerto de Barcelona pone en marcha un superatraque para ganeles líquidos, El País 14-08-2011.

Lukoil
La petroliera russa [privada] Lukoil projecta subministrar des de Barcelona a tota l’àrea mediterrània. Aquest és l’objectiu de la base logística que la petroliera està construint al port de  Barcelona, en aliança amb l’empresa espanyola Meroil, i que s’espera que entri en funcionament durant el segon trimestre del 2012.
(...) “És un gran mercat”, va dir [el director de Lukoil] en un acte organitzat pel club Energia i Medi Ambient d’Esade Alumni,que presideix Jo´se Luis Porté, el president de Meroil.
Lukoil ja té de fa temps clients a Espanya, entre ells a Iberia. (...) Per començar la seva primera inversió a Espanya, l’any passar va construir una societat conjunta, al 50%, amb Meroil, per ampliar la terminal petroliera que té l’empresa espanyola al port de Barcelona.  (...) Es tracta, en definitiva, de construir una terminal amb capacitat per a un milió de metres cúbics, una de els més grans del món. (...)  La inversió acordada és de 50 milions d’euros.
La base del port inclou una dotzena de tancs  de grans dimensions per a diferents productes petroliers, inclosos el biodièsel. Estarà connectada amb la xarxa de CLH, la qual cosa li dóna accés a tot el mercat espanyol, i per via marítima amb els mercats exteriors. (...) La nova terminal també permetrà connectar Espanya amb productes procedents de la Índia i Amèrica. I es duplicarà el volum d’operacions petrolíferes que es realitzen al port. (...)
Lukoil (...) és el tercer productor mundial d’hidrocarburs i la setena companyia quant a reserves provades.
Dolors Álvarez, Lukoil es proposa subministrar des de Barcelona a tota l’àrea mediterrània, La Vanguradia 3-07-2011.

Espanya importa biodièsel d’Argentina i de la Índia, i bioetanol de Brasil i d’EUA. Les fàbriques espanyoles s’han vist molt afectades per aquestes importacions de baix preu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada