8.6.11

Fukushima: investigació independent i noves dades


Un panell independent integrat per experts i acadèmics nipons va començar avui una investigació sobre la crisi nuclear a la central d'energia atòmica de Fukushima Daiichi (...).
Els membres del comitè independent, que no descarten visitar la malmesa planta, analitzaran les dades i interrogaran durant diversos mesos a representants de TEPCO, (...) l'Executiu i d'altres organismes implicats en la gestió de la crisi.
La reunió d'avui va ser inaugurada pel primer ministre, Naoto Kan, que va instar al comitè a treballar "independentment del Govern" i es va mostrar disposat a respondre a les preguntes dels seus membres.
El panell, que té previst presentar les seves conclusions a l'estiu de 2012, està liderat per l'investigador Yotaro Hatamura, professor emèrit de la Universitat de Tòquio.
A més d'examinar les causes i la resposta a la crisi, el comitè estudiarà la regulació de la seguretat nuclear al Japó, actualment a càrrec de la NISA, un organisme que ha estat criticat per la seva dependència del Ministeri d'Indústria, tradicional promotor de l'energia atòmica.(...)
Avui, en informacions difoses pel canal públic NHK, l'agència va indicar que en les hores posteriors al desastre es van produir entre 800 i 1.000 quilos d’hidrogen en els reactors 1, 2 i 3 de la central, una xifra que està entre 1,3 i 2,3 vegades per sobre del estimat inicialment per TEPCO.
L'hidrogen va provocar fortes explosions en els edificis dels reactors 1 i 3 els dies 12 i 14 de març, respectivament, mentre que la unitat 2 va patir una altra explosió el dia 15 que va causar danys en la seva piscina de supressió.
A més, segons els càlculs difosos avui per l'organisme, el reactor 1 hauria patit la fusió parcial del nucli només cinc hores després del tsunami, mentre el reactor 3 ho hauria patit 79 hores després i el 2 unes 80 hores després.
Segons el NISA, en els sis dies posteriors al desastre els reactors 1, 2 i 3 van emetre (...) iode 131 i cesi 137 que suposen gairebé el doble de la quantitat que s'apuntava a mitjans d'abril.

Efe, La radiactividad en Fukushima es muy superior a la anunciada, La Vanguardia 8-06-2011.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada