14.5.11

Un operari mort ha Fukoshima

És el tercer treballador mort de la central però el primer que mor després del terratrèmol i posterior tsunami.
Un treballador de la central nuclear de Fukushima Daiichi va morir aquest divendres després de desplomar-se inconscient mentre carregava materials en un edifici de la planta (...).
L'operador de la planta, Tokyo Electric Power (TEPCO), ha indicat que no s'han trobat restes de substàncies radioactives en el cos de l'home i que aquest no presentava aparents ferides, encara que de moment no va donar més detalls sobre la causa de la mort.
L'operari, que treballava amb un altre company, es va desplomar una hora després de començar la seva jornada laboral a les 06.00 del matí (...) quan entrava en una sala mèdica de les instal·lacions de Fukushima. Aquesta és la primera vegada que mor un treballador de la planta de Fukushima mentre treballa, ja que els altres dos treballadors morts van ser víctimes del terratrèmol i posterior tsunami que va colpejar la central nuclear l’11 de març. TEPCO va rebre anteriorment crítiques pels errors en les mesures de seguretat d'alguns operaris, que han de treballar moltes vegades en un ambient amb altes concentracions de radiació, així com per les condicions en què viuen els seus treballadors dins de la planta.
Més de 30 empleats de Fukushima s'han vist exposats a altes concentracions de radiació mentre realitzaven les seves tasques diàries, alguns d'ells per no portar les mesures de protecció adequades, mentre que quinze persones van resultar ferides en els primers dies de la crisi per les explosions en les unitats 1 i 3. (...)
EFE, Muere un empleado de Fukushima tras perder la consciencia, La Vanguardia 14-05-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada