14.5.11

Una conseqüència de Fukoshima: Hamaoka, aturada*

La Companyia Elèctrica de Chubu ha detingut aquest divendres al reactor número quatre de la seva planta nuclear de Hamaoka, situada(...) al centre del Japó.
Aquest reactor, amb una capacitat màxima de 1.137 milions de quilowatts, va començar a reduir la seva producció a les 3:30, (...) i a les 10 del matí (...) ja no generava electricitat (...). Al voltant de les 15:00, la companyia va finalitzar la inserció de les barres de control per controlar la fissió nuclear i apagar així el reactor.
L'empresa començarà a primera hora de dissabte a apagar el reactor número 5 d'aquesta central, amb una capacitat de fins a 1.380 milions de quilowatts. La Companyia d'Energia Elèctrica de Chubu va acceptar el tancament temporal de la central nuclear de Hamaoka, on convergeixen diverses plaques sísmiques, després que el primer ministre japonès, Naoto Kan, li demanés el divendres passat que clausurar les instal·lacions.
La companyia estima que perdrà 2.500 milions d'euros en ingressos en l'any fiscal que va de març de 2011 fins al mateix mes de 2012 si tota la demanda energètica ha de ser satisfeta a través de plantes tèrmiques de gas. L'empresa pretén rebre ajudes a l'hora d'adquirir combustible per generar energia tèrmica i que el Govern garanteixi que la planta de Hamaoka tornarà a estar operativa després de reforçar les mesures de seguretat.
Segons l'Agència de Seguretat Industrial i Nuclear de Japó, podria portar uns dos anys implantar les noves mesures de seguretat, inclosa la construcció de barreres que protegeixin a la planta d'onades de fins a 15 metres provocades per un tsunami.
EP, Japón detiene el reactor número cuatro de la central nuclear de Hamaoka, La Vanguardia 13-05-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada