14.5.11

Les principals elèctriques, multades


La Comissió Nacional de Competència (CNC) ha multat a les cinc grans elèctriques i la patronal Unesa amb una sanció de 61,2 milions d'euros. El primer és per la fixació de preus entre les companyies per als grans clients (grups industrials). El segon és per l’obstaculització per canviar de comercialitzadora que imposen als clients en el mercat lliure. En la seva resolució, el Consell de Competència qualifica aquestes pràctiques de “faltes molt greus”.
Concretament, Endesa haurà de pagar 26,6 milions; la sanció a Iberdrola ascendeix a 21,6 milions, mentre que la tercera companyia (...) és Gas Natural Fenosa, de 8,8 milions. També han estat sancionades Hidroelèctrica el Cantàbrico (1,8 milions) i E.ON Espanya (1,42 milions). A més, sorprèn el fet que per primera vegada ha estat sancionada la patronal, amb 900.000 euros.
L’Associció de Comercialitzadors Independents d’Energia va ser l’entitat que va posar sobre la pista l’organització regulador. La liberalització del mercat obria les portes a més competència i, tanmateix, es neguen a oferir dades a tercers i captar clients fora de la seva zona de xarxa.
Conchi Lafraya, Les elèctriques pagaran una multa de 61 milions, La Vanguardia 14-05-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada