10.5.11

Actuacions del president ecologista de Baden-Württemberg


(...) una declaració [del president ecologista de Baden-Württemberg] sobre l’automòbil: "Menys cotxes, per descomptat, és millor que més cotxes" (...).
Alemanya, Europa i el món estan abarrotats de cotxes i la declaració és pur sentit comú, però pronunciada en la primera regió automobilística d’Alemanya, catedral i seu de Porche, Mercedes, Audi i Bosch, en un país en el qual el cotxe mou 300.000 milions d’euros anuals, manté 710.000 ocupacions directes i representa el 16% de l’exportació nacional, simplement és anatema.
Després de l’alarma inicial, la puntualització: "Es tracte de construir uns altres cotxes, que gastin menys i establir unes condicions en les quals la gent utilitzi més el tren i la bici, el que ens durà a menys cotxes", ha dit.
Mentrestant, el programa de govern vol "desenvolupar el lideratges en el mercat de cotxes elèctrics" i promoure una "mobilitat eficient amb més energia alternativa". (...)
En "nuclear, no gràcies", el document anuncia "l’avanç en la transformació energètica" de la regió i la fi de l’energia nuclear. De moment les centrals nuclears de Neckarwestheim I i Philippsburg, ara en moratòria, es tancaran definitivament. Altres centrals atòmiques alienes a la companyia elèctrica regional depenen de decisions del Govern federal.
Rafael Poch, Debut y patinazo verde en el land del automóvil, La Vanguardia 29-04-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada