16.8.15

Sondejos petrolífers a les Balears



La promotora Spectrum Geo Limited ha presentat l’estudi d’impacte ambiental del seu projecte de sondejos acústics al mar Balear, amb la previsió que el Ministeri d’Indústria el sotmeti ben aviat a informació pública.
Spectrum pretén així conèixer l’estructura geològica del sòl submarí en un extensa àrea que cobreix el nord de Menorca, l’est de Mallorca i sud d’Eivissa. En aquestes campanyes sísmiques es fan servir vaixells amb canons d’aire que permeten captar el rebot de les ones i localitzar les formacions rocoses susceptibles d’atrapar el cru. Les ones emeses poden causar danys a la fauna marina; per això són polèmiques. “L’empresa intentarà accelerar els tràmits perquè ha acumulat cert retard”, explica Carlos Bravo,coordinador de la plataforma Mar Blava, que reuneix els grups opositors. (...)
Mentrestant, continua la tramitació per efectuar una campanya sísmica, amb la mateixa finalitat, davant la Costa Brava. En aquest cas, el promotor ha passat a ser Schlumberger, que substitueix Seabird Exploration. Aquest projecte va er arxivat el 2014 per Medi Ambient en esgotar-se els terminis en la tramitació, amb causes impotables a l’empresa.
La nova companyia ha “ressuscitat” el pla i “vol saltar-se tràmit, donar per bo el vell estudi d’impacte ambiental i evitar l’exposició pública”, ha denunciat Carlos Bravo davant Medi Ambient.
A. Cerrillo, Cobre impuls els plans de sondeig sísmic a les Balears, La Vanguardia 31-07-2015.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada