16.8.15

Reducció de l'impacte lluminós dels parcs eòlics a Catalunya



Els parcs eòlics de Catalunya modificaran els llums nocturns de senyalització, dins d’un pla de la direcció general de Qualitat Ambiental de la Generalitat destinat a reduir l’impacte visual i lluminós. El pla  comportarà la substitució de 235 balises nocturnes (...). El pla sorgeix després de les reiterades queixes dels municipis i la seva població per les molèsties que ocasiones els llums (...).
Aquest impacte visual és especialment greu en municipis “que estan envoltats de cadenes muntanyoses i on els diferents propietaris dels aerogeneradors segueixen criteris també diferents” (...). El problema té l’origen en què les guies de senyalització i il·luminació de les  turbines eòliques  d’AESA [Agència Estatal de Seguritat Aèria] han comportat l’aplicació de criteris diferents. El resultat és que els aerogeneradors poden estar senyalitzats de ni amb balises que emeten llum blanca intermitent, llum vermella intermitent o llum vermella fixa.
(...) Les actuacions previstes suposen una inversió d’1,5 milions d’euros; es desenvoluparan en quatre anys, i tindran una subvenció del Govern de fins el 40%.
Antonio Cerrillo, Els parcs eòlics canviaran els llums per reduir impacte visual, La Vanguardia 22-07-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada