16.8.15

Moviments per l'ATC nuclear a Villar de Cañas*



Pel que sembla, el Ministeri d’Indústria no estava d’acord amb les presses de Gil Ortega [ex màxim responsable d’Enresa, home de confiança de María Dolores de Cospedal] a posar en marxa aquesta sitja radioactiva abans de les eleccions autonòmiques i municipals. Sobretot després de l’informe emès a finals del 2014 per l’enginyeria URS, subcontractada pel Consell de Seguritat Nuclear (CSN), alertant sobre l’inadequat de l’emplaçament. Un informe gens tranquil·litzador, sobretot per a una infraestructura cridada a emmagatzemar residus nuclears.
Per la seva banda, el Col·legi Espanyol de Geòlegs (ICOG) va criticar el desembre del 2014 la selecció de l’emplaçament de l’ATC a Villar de Cañas, en considerar que els estudis geològics preliminars han estat “molt insuficients i inadequats” i que s’han seguit criteris “fonamentalment polítics”. (...)
Des d’aleshores, ficats de ple en eleccions, les notícies sobre l’ATC s’han reduït a gairebé res. Si s’han fet passos o hi ha hagut informes favorables que aclareixen els dubtes sobre la idoneïtat del terreny, ningú n’ha informat.
Però arribats a juliol, el cementiri reneix, a dir dels ecologistes, per la proximitat de les eleccions generals i la necessitat del Govern de deixar aprovat i en marxa l’ATC. Ahir el CSN debatia en ple l’informe d’autorització prèvia. Una votació positiva significaria un “reconeixement oficial a la idoneïtat de l’emplaçament”. (...)
El CSN ajorna la decisió final al ple que se celebrarà la setmana que ve o al de la primera setmana d’agost. Si diu que sí, quedarà en manx d’Indústria donar a Enresa el permís per iniciar les infraestructures.
Celeste López, El cementiri nuclear, al pas electoral, La Vanguardia 23-07-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada