3.6.15

Espanya continua sent diferent



La sortida de la crisi ha fet que es disparin les emissions de CO2 a tot Espanya incloent-hi, encara que menys, Catalunya. Per contra, al conjunt d’Europa han continuat caient tot i la millora de l’economia .(...) les emissions sotmeses a la directiva europea de comerç d’emissions –les que afecten la generació elèctrica i la indústria– van augmentar un 7,2% el 2014 a l’Estat i un 4% a Catalunya, i van baixar un 2% a Europa.
(...) el preu baix del petroli no ajuda a limitar les emissions (...).Però, a més, va assenyalar que la política energètica és un factor que impulsa la generació de CO2, perquè el 2014 es van verificar 130 milions de tones de CO2 emeses, de les quals 40 corresponien a la generació elèctrica amb carbó, un 11,2% més que l’any anterior.
(...) les comunitats que tenen més emissions: Andalusia (17,1% del total), seguida d’Astúries (13,5%) i Galícia (10,5%). Catalunya ocupa el quart lloc, amb el 10,3% del total, però és la primera de les autonomies que no generen electricitat amb carbó.
(...) si en lloc de primar el carbó es generés energia amb els cicles combinats de gas, les emissions baixarien.
Xavier Grau, La sortida de la crisi dispara les emissions de CO2 a Espanya, Ara 24-04-106.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada