3.6.15

El canvi climàtic amenaça els camps de petroli al Canadà **



L’incendi forestal que des de fa dues setmanes crema de manera incontrolada a la província d’Alberta, al Canadà, va fer ahir un viratge inesperat cap al nord, i amenaça aquest cop els camps de petroli al nord de Fort McMurray. Més de 8.000 treballadors d’aquestes explotacions van ser evacuats i diverses empreses energètiques amb instal·lacions a la zona van anunciar l’aturada total de les seves operacions, cosa que suposarà la pèrdua de prop d’un milió de barrils de cru diaris produïts en aquella zona.
Molts dels camps de petroli de l’àrea, de fet, ja havien aturat temporalment les operacions quan es va iniciar el foc, però havien reprès l’activitat en veure que l’incendi es desplaçava en direcció contrària. De fet, fins a 25.000 veïns evacuats de la ciutat de Fort McMurray van ser acollits temporalment en campaments instal·lats en aquestes explotacions petrolieres, situades uns 50 quilòmetres al nord de la ciutat. Ahir, però, el vent portava les flames en aquesta direcció, i va forçar una evacuació més cap al nord.
Fins dilluns el foc ja havia cremat 231.000 km2. Els més de 90.000 habitants evacuats de Fort McMurray continuen fora de casa, així com veïns de poblacions pròximes, entre les quals algunes comunitats indígenes.
Les elevades temperatures i l’ambient sec afavoreixen la propagació del foc, que dilluns avançava a un ritme de 40 metres per minut (...).
Els equips d’emergència estan amenaçats també pels elevats índexs de contaminació de l’espès fum que està deixant el foc a tota la zona. De fet, l’índex de qualitat de l’aire d’Alberta se situa habitualment entre els nivells 1 i 10, i ara al voltant de Fort McMurray arriba a 38.
Ara, L'incendi del Canadà amenaça ara els camps de petroli, Ara 18-05-2016.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada