13.5.15

A Ucraïna continuen les queixes al govern *



Amb motiu també del 30è aniversari, ahir es va celebrar una conferència de donants per sufragar les despeses que encara s’han de fer per segellar totalment la central, on s’està construint un nou sarcòfag. Els Estats Units es van comprometre a aportar-hi 10 milions de dòlars(8,8 milions d’euros) i la Unió Europea hi va concedir 20 milions més.
Però la commemoració arriba enmig d’un moment de tensió i protestes entre els anomenats 'liquidadors', els homes i dones que van treballar els primers dies a la central intentant aturar la fuita. Dels més de 600.000 que ho van fer, només en queden vius uns 210.000, que l’any 2011 van perdre totes les ajudes que rebien del govern per a medecines i suport social.
El Parlament ucraïnès va aprovar el març passat una llei que retornava als liquidadors i als veterans de la central les seves ajudes, com indemnitzacions i tractament mèdic gratuït. Però el president Proixenko va vetar la llei i la va retornar a la cambra amb una sèrie d’esmenes que han revoltat els afectats. El president argumenta que els ajuts suposen una despesa “inassumible” avui per les arques de l’estat, involucrat en una guerra a l’est amb els rebels pro-russos.
Ara, Ucraïna recorda la tragèdia enmig de queixes al govern, Ara 26-04-2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada