30.1.12

Retirada de la subvenció a la gasolina a Nigèria


Milers de nigerians van sortir al carrer el primer dia d'una vaga general indefinida contra el Govern per protestar per l'eliminació del subsidi sobre el carburant. L'1 de gener, el president Goodluck Jonathan va decidir retallar la contribució governamental sobre el combustible al principal productors de cru de l'Àfrica.
(...) els preus de la gasolina i d'alguns aliments s'han doblat en pocs dies. Ha estat un cop per a tothom. A Nigèria, on el sistema elèctric és molt pobre a moltes zones, s'utilitza gasolina no només per a l'automòbil sinó també per als generadors que proporcionen electricitat a la llar.
Jonathan va justificar la tisorada (...) perquè, va dir, estalviarà a les arques 6.300 milions d'euros, que es podran invertir en educació i sanitat.
(...) Tot i que la protesta va ser pacífica en general, la policia va matar dos manifestants a la ciutat del nord de Kano i un altre a Lagos, i en va ferir una vintena quan va dispersar les concentracions a cops de porra i amb gasos lacrimògens.
Xavier Aldekoa, La protesta per l'augment del preu de la gasolina paralitza Nigèria, La Vanguardia 10-01-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada