30.1.12

Empreses

Iberdrola
Ibredrola ha lliurat a BP la primera partida del contracte (...) per la subministrament anual per part de l'empresa energètica basca de 0,5 bcm (milers de milions de metres cúbics [bilion cubic meters en anglès] de gas natural liquat durant els propers 10 anys. El carregament ha arribat a Bilbao procedent de la planta de liquació de Snohvit (Noruega) i ha estat descarregat a la terminal de regasificació del port de Bilbao.
Efe, Iberdrola, primer lliurament de gas a BP, La Vanguardia 11-01-2012.
        
Gamesa
El fabricant d'aerogeneradors Gamesa ha obert la seva primera planta de pales a l'Índia, un mercat en el qual la companyia espanyola opera des de fa dos anys (...). La nova planta (...) ocupa 157 persones i es preveu que assoleixi una producció de 390 pales el proper any. Gamesa és present amb base industrial al mercat indi des de principis del 210, quan va entrar en operació la seva primera fàbrica al país.
Efe, Gamesa obre una planta a l'Índia, La Vanguardia 12-01-2012.

Vestas
La companyia danesa Vestas, un dels principals consorcis eòlics mundials, va anunciar ahir que acomiadarà 2.335 treballadors, al voltant del 10% de la plantilla, per estalviar 150 milions d’euros. Vestas va avisar també que si no es renova el sistema de desgravacions fiscals a la producció eòlica als EUA uns 1.600 empleats més en aquest país podrien quedar-se sense feina.
Efe, Vestas acomiadarà un 10% de la plantilla, La Vanguardia 13-01-2012.

Banc Sabadell
Banc Sabadell, a través de la seva filial Sinia Renovables, i Comsa Emte han adquirit el parc eòlic Sierra Sesnández a Riofrío de Aliste (Zamora), que suposarà una inversió de 33 milions d’euros. El parc generarà 46 GWh a l’any, subministrament equivalent al consum de 13.270 cases.
Agències, Inversió conjunta en un parc eòlic, La Vanguardia 14-01-2012.

Aquestes dades suposen un consum de 3.466 kWh a l’any i casa.

Abengoa
Abengoa ha estat seleccionada pel Banc Nacional per al Desenvolupament Brasiler per dur a terme al país una planta d’etanol de segona generació a partir de la biomassa de la canya de sucre. (...) Abengoa serà la responsable d’implantar la tecnologia necessària  per dur a terme el projecte. Actualment, el Brasil és el productor de canya de sucre més gran del món i el segon en producció d’etanol, darrera dels EUA, per la qual cosa l’aprofitament de la palla i el bagàs de la canya de sucre constitueix una solució alternativa per a la producció de bioetanol.
Efe, Abengoa construirà una planta al Brasil, La Vanguardia 13-01-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada