9.11.11

Un tsunami que precipita la davallada de les nuclears

Després d’aquest segon accident de nivell 7 ha quedat clar que l’energia nuclear ja no és segura, ni barata, ni neta. I ara què? Com ompliran alguns països aquest forat energètic?
(…) el Consell Consultiu Econòmic del govern alemany , en un estudi referit al canvi climàtic, publicava ja en el 2003 unes dades que donen la resposta a aquesta pregunta. En la gràfica adjunta sobre les previsions de les fonts energètiques pel 2100 podreu observar que gradualment es preveu la desaparició absoluta de l’energia nuclear juntament amb una forta baixada del carbó i el petroli. I el que destaca per damunt de tot és la forta presència de les energies renovables.(…) La gran perdedora en aquesta gràfica és la nuclear, amb la seva total desaparició. (…)
Potser els únics avantatges del tsunami japonès hauran estat els de precipitar la gran davallada de les nuclears. La majoria dels dirigents del món tenen el debat damunt la taula junt amb la reflexió que les renovables i un consum sostenible són inqüestionables per al futur energètic. Serà difícil que el “lobby” nuclear aconsegueixi, un altre cop, imposar els seus interessos particulars a l’interès general.
Fina Soler i Milà, El Tsnumani energètic, el 3 de vuit 11-05-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada