7.2.11

Recorregut d’Iberdrola Renovables


Iberdrola Renovables, que ja vola fa quatre anys de forma independent de la seva matriu en la borsa espanyola, és la companyia que més potència renovable ha construït en el món l’any 2010. Va aconseguir posar a la xarxa 39 noves instal·lacions eòliques en vuit països, que suposen una potència de 1.780 MW durant l’exercici passat.
De la noca capacitat instal·lada, quasi el 60% ha entrat en servei a Estats Units (...) on ha posat en funcionament 18 nous parcs eòlics (...) amb una potència de 1.043 MW.
El mercat nord-americà compte amb diverses grans avantatges (...). er una banda ofereix seguretat jurídica, mentre que per l’altra, la major part dels projectes són a llarg termini, la qual cosa ofereix garanties financeres a llarg termini. (...)
Si a això s'hi suma que l’executiu d’EUA està donant rellevants ajuts a les empreses que potencien l’energia verda, doncs el còctel per continuar amb el somni americà està servit.
Iberdrola Renovables ja ha rebut 730,59 milions d’euros del govern americà, subvencions que s'anomenen fons d’estímul a les energies renovables. (...)
També compte amb una cartera de projectes fotovoltaics de més de 400 MW (...).
Un dels avantatges del programa d’energia verda d’Obama és que llença els programes i no els canvia en llargs terminis. Mentre que a Espanya els darrers temps s'ha governat a cop de 'decretazo'.
De la resta de potència instal·lada el passat exercici, 420 MW van anar a Espanya, 130 MW al Regne Unit i 187 MW a la resta d’Europa i Llatino-amèrica.
L’execici 2010 a Espanya va estar marcat per la inseguretat jurídica, igual que a Itàlia. (...)
A Espanya, la capacitat fins ara instal·lada per Iberdrola Renovables ascendeix a 5.696 MW. A més, disposa de 342 MW en centrals minihidràuliques, 50 MW en la planta termosolar de Puertollano (Ciudad Real) i 2 MW en la seva primera central de biomassa forestal en el municipi de Corduente (Guadalajara).
Conchi Lafraya, Renovables acaricia el sueño americano, La Vanguardia 30-01-2011.

Iberdola Renovables, a través de la seva filial Scottish Power Renewables i junt amb la sueca Vattenfall, desenvoluparà un megaprojecte anomenat East Anglia Array, que comptarà amb 7.200 MW [eòlics marins] ca capacitat instal·lada.
En la primera fase es preveu instal·lar 1.200 MW de potència a 43 quilòmetres de la costa de Suffolk, en el centre-est d’Anglaterra (...) [amb] 400 aerogeneradors.
Una societat constituïda al 50% per Scottish Power Renewables i Vattenfall ja treballen en la fase de disseny per trobar la millor ubicació dels molins, així com per a les subestacions elèctriques en alta mar, les plataformes convertidores d’energia o les línies de connexió a terra.
Iberdrola Renovables, que el 2011 compleix els seus primers deu anys, ha passat de tenir 50 empleats quan va néixer als 2.000 actuals. Gairebé la meitat de la plantilla ja treballa a EUA.
El futuro de la eólica, en el fondo del mar, La Vanguardia 30-01-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada