27.2.11

Qualificació energètica dels habitatges


Igual que els electrodomèstics, els edificis tenen la seva pròpia etiqueta de qualificació energètica. En aquesta s'especifica el consum d’energia estimat de la vivenda i el total d’emissions de CO2 derivat d’aquest consum. L’objectiu és reduir la demanda energètica dels edificis alhora que reduir les emissions de diòxid de carboni.
Actualment aquesta certificació només és obligatòria per al edificis de nova construcció, però (...) el Govern s'està plantejant estendre aquesta mesura al conjunt del parc de vivendes (...) una normativa que obligarà "a elaborar aquesta etiqueta cada vegada que es vengui o llogui una vivenda o local".
La mesura és especialment important tenint en compte que els edificis són responsables d’un terç de les emissions. (...).
La creixent sensibilització ambiental de la població ha obligat a la indústria de productes de la construcció, així com al conjunt del sector, a posar-se les piles. Recentment, el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona i el Departament de Medi Ambient i Habitatge han creat les etiquetes mediambientals de tipus III. (...) consisteixen principalment en "analitzar l’impacte ambiental que té un producte des que el fabricant obté les primeres matèries fins que el material, ja acabat, arriba al mercat. Aquest certificat és voluntari i de moment només s'hi ha adherit empreses del sector de la ceràmica i dels materials aïllants (...).
L’objectiu d’aquesta iniciativa és que la indústria es vegi motivada a optimitzar. Ambientalment parlant, el seu procés de fabricació. (...)
Tot i que aquestes etiquetes no estan pensades per al consumidor final, sinó per als tècnics relacionats amb el procés constructiu, l’autèntic beneficiari és l’usuari de la vivenda (...).
Lorena Farràs Pérez, Casas con etiqueta, La Vanguardia 20-02-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada