3.11.10

Més sobre el vessament al golf de Mèxic


Treball barroer, antecedents com si no existissin, errors no infreqüents, malinterpretacions i estalvi de proves: actuacions de grans multinacionals en treballs amb molt risc.

Halliburton (...) va fer un treball barroer al cimentar la plataforma que es va esquerdar i va provocar el desastrós abocament. (...)
Les explosions de pous petrolífers poques vegades són conseqüència d'una sola ficada de pota.
(...)Halliburton va compartir amb BP els resultats d'unes proves que indicaven que el seu ciment "no arribava a satisfer les normes del sector". (...) BP també va tenir temps de reaccionar i rectificar la situació, ja que la troballa es va produir més d'un mes abans de l'explosió.
Les troballes també adquireixen un gir més comprensiu. L'investigador diu que la cimentació és una "tasca complexa" i que "els errors de la cimentació no són un fet infreqüent ni tan sols en les millors circumstàncies". Quan es produeixen errors, l'empresa pot realitzar proves de pressió i lectures d'avaluació del ciment. L'investigador afegeix que BP, i possiblement Transocean -l 'altre contractista principal- van "malinterpretar" o "van optar per no realitzar aquestes proves en el pou de Macondo".
Christopher Swann, ¿Quien fue culpable del vertido?, El País 31-10-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada