10.10.10

Petites notícies


L’associació espanyola per a la promoció de la cogeneració Cogen ahir va reclamar un marc legal per recolzar aquest tipus d’energia. L’associació demana que es rebaixi de forma substancial els requeriment necessaris per a que les cogeneracions de menor dimensió puguin accedit a la xarxa.
Redació, La asociación pide un marco de cogeneración, La Vanguardia 6-10-2010.

Caixa Laietana ha concedit un crèdit d’un milió d’euros a Mataró Energia Sostenible, els diners necessaris per finançar les instal·lacions i maquinària exigida per a la producció d’aigua freda a través del sistema Tub Verd [aprofitant la calor residual de calderes i de la generació d’electricitat], un sistema d’estalvi d’energia per a aigua i climatització.
Redacció, Crédito a una firma de energía sostenible, La Vanguardia 3-10-2010.

Gamesa y Newport News Shiobuilding, divisió de Northrop Grumman, el major constructor naval americà, han assolit un acord per treballar conjuntament en tecnologia eòlica marina. En concret, el pacte contempla la participació d’ambdues companyies en la posta en marxa del primer prototipus 'offshore' (lluny de la costa) d’una turbina de Gamesa [de 5 MW el 2012] a Estats Units.
EP, Gamesa se alía con Northrop Grumman, La Vanguardia 7-10-2010.

El president d’Endesa (...) i el president de BYD (...) han signat un acord de col·laboració que es centra fonamentalment en el emmagatzemament d’energia en bateries [de 5 kWh a 1 MWh], un camp on la companyia xinesa és un dels líders mundials. Aquesta àrea serà clau per al futur del sistema elèctric i per al desenvolupament de la mobilitat elèctrica (...)
Europa Press, La Vanguardia 2-10-2010.

Alstom Wind, la divisió del grup francès que té la seva seu a Barcelona, ha signat un contracte per a la construcció d’un parc eòlic a Turquia, la seva primera operació en aquest país. Es tracte del parc de Senkoy, de 24 MW, (...) i estarà format per vuit turbines Alstom ECO 100 de 3 MW cada una. El contracte, subscrit amb l’empresa turca Güris, puja a 24 milions d’euros. S'espera que el parc estigui en funcionament a finals de 2011 o principies de 2012.
Redacció, La Vanguardia 7-10-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada