10.10.10

Les explotacions energètiques, objecte d’episodis violents


Malgrat els grans desplegaments militars per protegir les activitats energètiques convencionals, es produeixen episodis violents. Quan fa anys aquests tipus d’energia van començar a ser criticats per, entre altres raons, ser susceptibles d’aquest tipus d’accions i incrementar la militarització de la societat i de l’economia, ningú més va semblar fer-ne cas. Però, malauradament, la realitat mostra la certesa dels avisos.

L’assassinat d’ahir és el tercer episodi violent del que han estat víctimes, en les darreres tres setmanes, ciutadans francesos vinculats a explotacions energètiques en la zona d’Àfrica i la península Aràbiga. El 16 de setembre, el grup terrorista Al Qaeda del Magreb Islàmic va segrestar a set treballadors d’empreses franceses explotadores d’un jaciment d’urani a Níger. Cinc dies després (...) tres francesos van ser capturats per pirates en un camp petrolífer davant les costes de Nigèria.
El ciutadà francès assassinat ahir al Iemen treballava per a la societat Amiogs, filial de l’empresa logística Spie Oil and Gas Services, que treballa per a grans petroleres com la francesa Total, l’americana Occidental i l’austríaca OMV.
Lluís Uría, Asesinado en Yemen un francés directivo de una empresa petrolera,  La Vanguardia 7-10-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada