12.7.10

Marroc, més renovable que Espanya?


Espanya busca un matrimoni energètic amb el nord d’Àfrica, especialment amb el veí Marroc, que l’últim any ha fet una aposta forta per les energies renovables. (...)
El sol del Marroc crema i el vent, molt fred, ataca fort. Per aquest motiu, els espanyols, que es troben a l’avantguarda mundial en el desenvolupament de l’energia solar i eòlica, volen ser els primers de pujar al tren de l’explosió energètica al país veí.
Els empresaris espanyols estan disposats a trencar amb els prejudicis socials i religiosos que els últims anys han estat la principal barrera per invertir en el mercat marroquí, en què l’interès pel "verd" es pren d’una manera molt seriosa. Són altres temps i el regne alauita s'ha embarcat en diversos megaprojectes per ancorar-se en el món desenvolupat (...).
El ministre d’economia (...) assegura que el sistema marroquí "disfruta d’una salut extraordinària, és sòlid i resistent".
(...) Abengoa ha estat una de les companyies agraciades pel gran pla marroquí, que preveu la construcció de cinc plantes solar que seran capaces de produir 2.000 megawatts d’electricitat. (...)
La creació d’aquestes centrals termosolars s'emmarquen en aquesta aposta decidida de els autoritats marroquines per les energies renovables amb l’objectiu de reduir la seva taxa de dependència de l’exterior, que és del 97,3%.
El vent també juga a favor del Marroc. (...) Gamesa ha construït el seu gegant a Tànger amb 140 megawatts de potència instal·lada. (...) a Tarfaya, al sud del Marroc, hi ha previst un altre megaprojecte eòlic que duplicarà en potència al de Tànger, amb 300 megawatts. "(...) Hem d’assegurar l’aprovisionament energètic reduint la dependència de les importacions, que és altíssima", va afegir el ministre d’Economia marroquina. (...)
Beatriz Mesa, Espanya s'acosta al Marroc amb les energies renovables, el Periódico 11-07-2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada