17.5.15

Joves que endollen el mòbil a les plantes *



Tenen només 20 anys, però asseguren haver trobat la solució per a un dels grans problemes d’abast mundial: l’esgotament de les fonts d’energia. La fórmula secreta passa per aprofitar l’energia que generen les plantes amb la fotosíntesi per convertir-la en electricitat (...). Ara ja estan a punt de llançar al mercat el seu primer producte, Bioo Lite, un test que permet carregar dispositius mòbils només amb l’energia que emet la planta. (...) L’empresa ja està desenvolupant panells d’un metre quadrat que permetran abastar cases senceres amb l’energia generada pel seu propi jardí. (...)
“Ens van explicar que, de les plantes, se’n podia extreure electricitat, i vam decidir començar a desenvolupar i millorar la tecnologia”, explica l’executiu. Amb aquest sistema, els tres estudiants ja han aconseguit generar una potència de 3 a 40 watts per metre quadrat a partir d’una bateria biològica que aprofita la matèria orgànica que expulsa la planta per generar l’electricitat. “És un procés que genera energia constantment, tant de dia com de nit, amb un cost mínim i amb un màxim respecte al medi ambient”, recalca l’emprenedor.
(...) De fet, l’objectiu és acabar portant al mercat panells d’un metre quadrat que permetin generar electricitat per a una casa sencera. “Amb una superfície de 10x10 metres de panells amb gespa o enciams n’hi hauria prou i, si s’hi planten arbres o arbustos, només caldrien 3x5 metres”, detalla Rodríguez. Ja ho van presentar al Mobile World Congress i, des d’aleshores, ja s’hi han interessat des de petrolieres de l’Aràbia Saudita fins a inversors de Silicon Valley. Amb bones sensacions, al setembre obriran una ronda d’inversió per captar 250.000 euros i fer forat com a alternativa a les fonts d’energia convencionals.
Marc Amat, Bioo: carregar el mòbil amb l'energia d'una planta, Ara 8-05-206.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada