17.5.15

Plans de Protecció Civil caducats a Tarragona **



Els nou plans de Protecció Civil de la ciutat estan caducats i, malgrat els requeriments de la Generalitat, que obliga a actualitzar-los cada quatre anys, l'Ajuntament de Tarragona té pendent revisar-los i posar-los al dia dels del 2003 en alguns casos.
(...) "una ciutat de 140.000 habitants, un alt índex de turistes, amb el complex químic més gran del sud d'Europa i situada a cent quilòmetres de quatre nuclears, ha de tenir els plans de seguretat al dia".
(...) A més a més [ERC, CDC i la CUP] denuncien que a la ciutat encara no s'han elaborat ni el pla Penta (per a emergències nuclears) ni el Radcat (per a emergències radiològiques).
"La Generalitat ha instat l'ajuntament que faci les actualitzacions però no han obtingut resposta; no podem permetre que s'organitzin uns Jocs del Mediterrani d'aquí un any i que aquests plans d'emergència no estiguin vigents".
Sara Sans, Els plans de seguretat de Tarragona, caducats, La vanguardia 11-05-2016.

La distància entre la ciutat de Tarragona i Ascó és de 60 km en línia recta i de 73 km per carretera. Entre la central de Vandellós i Tarragona en línia recta hi ha 30 km, i per carretera 40 km. Entre Barcelona i la central de Vandellós en línia recat hi ha 110 km, i per carretera n'hi ha 140 km.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada