3.12.15

Crimea a les fosques pel sabotatge a les torres d'alta tensióUn acte de sabotatge ha deixat Crimea sumida en la foscor. Les torres d’alta tensió que transporten energia elèctrica des d’Ucraïna fins a la península van ser dinamitades la nit de dissabte a diumenge. Els tècnics de la companyia ucraïnesa UkrEnergo no han pogut reparar encara les instal·lacions perquè grups d’activistes, contraris a l’annexió russa del territori, els impedeixen accedir-hi. La situació ha portat les autoritats russes a decretar l’estat d’emergència.
Gairebé tota la població s’ha quedat sense llum. Només funcionen els serveis indispensables, com ara els hospitals o la base on hi ha la flota del mar Negre, que estan funcionant amb l’ajut de generadors. A més a més, la caiguda del sistema elèctric està provocant talls en les xarxes d’aigua i de calefacció. I la majoria d’escoles i supermercats estan tancats.
El 70% de l’energia elèctrica que es consumeix al territori procedeix d’Ucraïna, per la qual cosa la seva dependència és gairebé tota
Ana Lázaro Bosch, Crimea, en alerta per un sabotatge elèctric, Ara 24-11-2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada