8.9.14

Neolectra: una víctima de la reforma energètica del 2013El grup de cogeneració Neolectra, amb seu a Sant Just Desvern (Barcelona), va presentar concurs de creditors ahir per a 12 de les 18 societats del conglomerat. Els deutes totals pugen a 220 milions d'euros, to i que la meitat són amb altres empreses del grup. (...)
Neolectra, propietat del fons dels Estats Units Arclight, té vuit plantes de cogeneració, tres instal·lacions de tractament de residus, una de biomassa i una altra de biogàs repartides per tot Espanya. Fins fa pocs mesos disposava també de Caviar Nacari, amb piscifactories a Les (Vall d'Aran), que ja va tancar. (...)
Igual com la resta de els empreses del sector, Neolectra s'ha vist tremendament penalitzada per la reforma energètica aprovada pel Govern central l'estiu del 2013, que va retallar les primes a les renovables. El que abans era un negoci espectacular s'ha convertit, per a molts, en una ruïna. En primer lloc per als seus accionistes, però també per a l'ocupació.
Lalo Agustina, Neolectra suspèn pagaments amb deutes de 220 milipns, La Vanguardia 5-09-2014.

Permetre negocis espectaculars per després enfonsar el sector, és inconsciència, incapacitat o prevaricació?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada