17.6.12

L’Empire State Building un dels edificis més eficients energèticament del món*


Ara [l’Empire State Building] s’ha erigit en referència com un dels edificis més eficients energèticament del món. (...)
El 2009 van encarar una reconversió verda, malgrat que en determinats sectors financers i inversors no sigui una cosa excessivament ben vista. Aquesta primavera n’han ofert els primers resultats.

La intervenció quirúrgica (...) no té gaires secrets. Va consistir en un tractament aïllant de les 6.514 finestres o l’aprofitament de la potència que genera el mecanisme de frenada dels 73 ascensors. A més, entre altres reparacions, van adequar els sistemes de regulació de la calefacció i refrigeració, i els van adaptar en funció de la temperatura de les estances. També hi ha aplicat mecanismes intel·ligents d’encesa i apagada de llums, totes de baix consum, o un ‘wireless’ generalitzat.
Després d’un any de funcionament de les millores, s’han estalviat 2,4 milions de dòlars, després d’una reducció del consum del 20%. La previsió fins al 2013, quan s’espera que tots els inquilins hauran fet els deures, situa l’estalvi en el 38% i una factura reduïda en 4,4 milions de dòlars. El temps per recuperar la inversió es fixa en tres anys. La reducció en els emissions es calcula en 105.000 tones mètriques anuals de diòxid de carboni.
(...) la màxima que ha motivat la seva actuació es regeix pel compromís d’estalviar energia sense comprometre la funcionalitat del lloc. “Això és el que salvarà el món i el que estem fent” (...).
El seu cas s’ha elogiat com un exemple. (...)
Francesc Perirón, La llanterna verda de Nova York, La Vanguardia 10-06-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada