17.6.12

Inversions de petrolieres del Golf a Espanya

(...) una de les estratègies seguides per fons com Qatar Investment Authority (QIA) o IPIC, d’Abu Dhabi, “consisteix en una inversió en dos passos”. Com a primer pas, Espanya constitueix un nexe estratègic per a companyies interessades a invertir en països del boom llatinoamericà: el Perú, el Brasil o Colòmbia. (...)
A més a més, apunta una segona estratègia, com la que ha impulsat la inversió del fons de Dubai a Sener a través d’una ‘joint venture’. “Aquesta via permet invertir en les companyies sense entrar a formar part delk capital a través de projectes específics, una fórmula molt desitjable per a les empreses (...).
La QIA (...) té la intenció d’obrir la seva cartera d’inversió cap a altres sectors tals com les matèries primeres, l’energia, l’aigua i l’alimentació”.
(...) l’acord estratègic signat per la QIA amb Iberdrola (...) estableix una aliança estratègica per al desenvolupament d’activitats conjuntes en tercers mercats  (...) entre els quals destaquen les energies renovables (...).
Aintzane Gastesi, Espanya, pont a Llatinoamèrica, La Vanguardia 10-06-2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada