2.10.11

El tancament de totes les nuclears d’Espanya pel 2028, entra en els programes electorals


El PSOE proposarà en el seu programa electoral per a les eleccions del 20 de novembre que totes les centrals nuclears estiguin tancades el 2028, segons ha anunciat la responsable de la part econòmica del programa, Inmaculada Rodríguez-Piñero.
Rodríguez Piñero ha precisat que el compromís socialista és que no es prolongui la vida útil de cap central i ha obert la porta a què puguin tancar fins i tot de forma anticipada si no superen uns tests de resistència que seran més durs que els fets fins ara.
La resolució aprovada ahir pels socialistes assenyala que el partit reitera "el compromís de no prorrogar la vida de les centrals nuclears més enllà dels 40 anys pels quals van ser dissenyades, el que implicarà el tancament de l'últim reactor en l'any 2028".
El PSOE afirma que "mentrestant, i per a totes aquelles que compleixin amb les condicions de funcionament que se'ls imposin després dels stress test als quals s'han de sotmetre, es fixarà un sistema de pròrrogues de funcionament decreixent per a la seva última dècada de vida, de manera que s'incrementaran les exigències de seguretat d'acord amb el seu grau d'envelliment ",
Antonio Cerrillo, El PSOE propondrá que todas las nucleares se cierren en 2028, La Vanguardia 2-10-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada