30.8.11

Les empreses


Energia eòlica

Impuls a l’eòlica marina
Acciona i Navantia s’han associat per prendre posicions en el sector de les instal·lacions de generació d’energia eòlica marina i impulsar l’enlairament d’aquest negoci a Espanya. Entre altres accions tecnològiques i comercials, la drassana i el grup que presideix José Manuel Entrecanales promouran fonamentacions fixes o flotants per instal·lar aerogeneradors.
Europa Press, Acciona i Navantia, junts en energia eòlica, La Vanguardia 15-07-2011.




EGP
L’empresa d’energies renovables Enel Green Power (EGP), filial del grup energètic Itàlia, s’ha adjudicat tres contractes per al subministrament d’energia mitjançant sengles projectes eòlics al nord-est del Brasil, per als quals es preveu una inversió total d’uns 330 milions d’euros. Per a un dels projectes, que comprenen una capacitat total de 193 MW, EGP comptarà amb la participació de l’elèctrica espanyola Endesa, de la qual Enel és accionista majoritari.
Efe, EGP farà tres parcs eòlics al Brasil, La Vanguardia 23-08-2011.


ACS fa caixa
El Grup ACS ha venut al gestor de fons Canepa Green Energy Fund I i II –dos fons gestionats per Canepa Asset Management- la participació en nou parcs eòlics per 290,7 milions d’euros. Els nou parcs tenen una capacitat de 214,85 MW bruts (...) i estan col·locats a Catalunya, Galícia, Castella-la Manxa i La Rioja.
Efe, ACS ven la seva participació en nou parcs eòlics, La Vanguardia 6-08-2011.


El grup constructor i de serveis ACS ha venut les participacions que tenia en onze parcs eòlics –situats a Castella i Lleó- a un grup de fons d’inversió per 636,3 milions d’euros. El contracte amb el fons ha estat subscrit per ACS i el grup Inverduero, amb qui comparteix la propietat d’aquestes instal·lacions.
Efe, ACS ven onze parcs eòlics, La Vanguardia 13-08-2011.


Energia solar
El grup assegurador alemany Munich Re i la firma d’inversió (...) (KKR) compraran un 49% dels actius operatius de l’empresa espanyola fotovoltaica T-Solar. L’acord comprèn una cartera de 42 plantes fotovoltaiques, 34 de les quals són a Espanya i la resta a Itàlia. El grup T-Solar hi va invertir inicialment 1.073 milions.
Efe, Munich Re i KKR entren a T-Solar, La Vanguardia 19-07-2011.


La canya o el peix del cotxe elèctric
El conseller delegat de Ficosa (…) va considerar ahir “mal enfocats” els ajuts a la promoció del cotxe elèctric, ja que només s’adrecen a la compra. A parer seu, s’hauria de prioritzar la implantació a Espanya de fabricants de bateries que contribueixin a fer baixar els preus.
Redacció, La Vanguardia 6-07-2011.

Moviments a Iberdrola
Iberdrola ha absorbit la ex filial de renovables, augmentant grandària i beneficis. L’augment de grandària disminueix el poder d’ACS a Iberdrola. ACS incrementa la seva participació.

Iberdrola ha entrat al mercat renovable català amb la compra a Gamesa de dos parcs eòlics, situats a la província de Tarragona i que tenen una potència total de 50 megawatts (MW). (...) La inversió s’apropa als 50 milions d’euros.
Redacció, L’empresa compra dos parcs eòlics, La Vanguradia 7-07-2011.

Iberdrola lliurarà accions [seves] (...) als accionistes d’Iberdrola Renovables amb motiu de la fusió de les dues societats. Aquesta operació afectarà 250 milions d’accions de la matriu (...).
Europa Press, Iberdrola absorbeix la filial Renovables, La Vanguardia 8-07-2011.

La pregunta: Iberdrola ajuda a Renovables, o Renovables ajuda a Iberdrola? La nuclear ajuda a les renovables, o les renovables ajuden a la nuclear?


Iberdrola Renovables s’integra a la seva matriu Iberdrola i posa fi a més de quatre anys com a empresa cotitzada independent. Durant aquest temps, Renovables es va convertir en la primera filial de renovables d’un gran grup energètic a sortir a borsa i va aplicar un model posteriorment imitat per EDF, Enel i EDP.
EP, Renovables es reintegra a Iberdrola, La Vanguardia 9-07-2011.

La pregunta: Què deuen opinar els inversors que van invertir en una empresa de renovables i que ara ha passat a mans d’una electronuclear?

ACS ha elevat la participació que té (…) a Iberdrola (…) i s’acosta així al 20% de l’elèctrica (…). D’aquesta manera, el grup constructor consolida la seva participació com a  primer accionista de l’energètica, amb un 19,6%.
EP, ACS eleva la participació a Iberdrola al 19,6%, La Vanguardia 23-08-2011.


Gas

Acord RWE i Gazprom
El consorci energètic alemany RWE i la gasista russa Gazprom van firmar ahir un acord per formar una aliança d’empreses (societat de risc compartit) que gestioni les seves actuals i futures plantes de gas i carbó al Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, Holanda i Luxemburg.
Efe, RWE i Gazprom s’associen a Europa, La Vanguardia 15-07-2011.

Gas natural Fenosa

Competència ha sancionat Gas Natural Fenosa amb una multa de 3.27 milions d’euros per obstaculitzar la competència en la comercialització de gas natural per a consumidors finals. Iberdrola va denunciar que la gasista negava el canvi de clients emparant-se que la tramitació es feia per via telefònica amb un enregistrament sonor. Indústria ja havia advertit que qualsevol mitjà que verifiqués les dades era vàlid.
Redacció, Multa de 3,27 milions a Gas Natural, La Vanguardia 5-08-2011.

Gas Natural Fenosa va concloure ahir l’ampliació de capital amb la qual ha donat entrada al seu accionariat a Sonatrach, que després d’aquesta operació en té el 3,85% (...), per la qual ha desemborsat un total de 514,7 milions d’euros (...). L’operació forma part dels acords per concloure el litigi entre les dues companyies sobre els preus del gas.
Redacció, La Vanguardia 10-08-2011.


Energia intel·ligent d’Endesa
Endesa desenvoluparà amb l’estat brasileny de Rio de Janeiro i l’alcaldia d’Armaçao dos Búzios una ciutat intel·ligent des del punt de vista energètic, un projecte pioner a l’Amèrica Llatina. Tindrà una xarxa de distribució d’energia elèctrica que integrarà la generació que ja existeix, les energies renovables i els vehicles elèctrics. El projecte el durà a terme l’empresa Ampla, distribuïdora d’Endesa al Brasil.
Efe, ‘Ciutat intel·ligent’ d’Endesa al Brasil, La Vanguardia 13-07-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada