30.8.11

Endesa acumula multes

La Generalitat ha sancionat a l'elèctrica Endesa amb 550.000 euros, per l'expedient informatiu que li va obrir després de les nevades i l'apagada elèctrica de diversos dies que van patir les comarques de Girona i el nord del Maresme el març de 2010. La multa no és per la falta d'electricitat durant aquest període, tot i que va suposar grans pèrdues per als comerciants de la zona i va deixar a més de 400.000 abonats sense llum, perquè es va concloure que el temporal va ser "una causa major" i per tant l'empresa no va ser responsable. La sanció és per "incomplir els requisits que estableix la Llei 18/2008 sobre comunicació d'incidències als ajuntaments i a la direcció general d'Energia i Mines".
La sanció que s'aplica és de caràcter "greu", el que podria haver suposat una multa de fins a sis milions d'euros, encara que finalment, és de 550.000 euros. Endesa pot recórrer. La Generalitat va imposar a la mateixa empresa una multa de 10 milions d'euros per l'apagada que va viure la ciutat de Barcelona durant el mes de juliol de 2007.
En aquella ocasió la sanció va ser més elevada perquè es va acusar l'empresa de l'apagada en si mateixa, per falta de manteniment en les seves infraestructures, i no només per manca de comunicació adequada com en aquest cas. A més d'aquesta multa de més de mig milió, la Generalitat ha comunicat avui també una altra multa de 320.000 euros a Endesa per incomplir la seva obligació de connectar a nous clients i augmentar el subministrament a clients ja existents. L'expedient determina que l'empresa ha endarrerit connexions per sobre del que permet la llei. A més (...) "ha reforçat els instruments de control" per aconseguir que les reclamacions dels abonats relacionades amb les factures siguin resoltes en menys de 10 dies.
C. Delgado, La Generalitat multa a Endesa con 550.000 euros por el apagón en Girona, El País 1-07-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada