16.6.11

Nou president a la CNE


L'actual president de Correus, Alberto Lafuente, substituirà Maria Teresa Costa al capdavant de la Comissió Nacional de l'Energia (CNE). (...)
La renovació del Consell de la CNE, tortuosa i lenta -quatre consellers han estat dos anys amb mandat complert- s'ajusta a la Llei d'Economia Sostenible. El nombre de consellers es redueix de nou a set (comptant el president) i el seu mandat durarà sis anys no prorrogables.
(...) Teòricament, hi ha temps per pactar amb la resta de partits la composició final del Consell de la CNE amb l'esquema manejat per Indústria: tres membres a proposta del PSOE, dos a proposta del PP, un de CiU i un altre del PNB. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha afirmat en més d'una ocasió que si no hi ha acord, el Govern renovarà la CNE segons el seu criteri i la seva elecció.
El nou president d'una CNE que s'ha cansat de demanar més facultats s'enfronta al repte de fomentar la competència i la transparència del sector. (...) Probablement per la limitació de funcions, en moments delicats no sempre es va imposar el criteri de l'organisme.
S. Carcar, Alberto Lafuente presidirá la Comisión de la Energía, El País 10-06-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada