23.5.11

Repercussions de Fukoshima


[Quina repercussió està tenint l'accident de Fukushima en la generació d'energia, i en el preu del CO2?, quines conseqüències tindrà?]
Jo crec que tindrà força conseqüències. Hem vist que molts responsables de medi ambient han canviat la seva postura sobre l'energia. Aquesta font d'energia es pot veure substituïda per generació amb combustibles fòssils, i això pot aguditzar el canvi climàtic. La suspensió d'algunes centrals nuclears, com les alemanyes, poden augmentar a curt termini l'ús de combustible fòssils. (...)
[Fukushima obligarà a un ús més eficient dels combustibles fòssils ia fomentar les renovables, no?]
Hauria, però això dependrà dels països i dels governs. Però serà clau que els governs garanteixin el seu subministrament elèctric, i evitar les apagades selectius que encara es donen a Tòquio. I és molt probable que els governs es preocupin pel preu de l'electricitat. Hem seguit fins ara una tendència que ens portava a una generació baixa en emissions de carboni. Els motors eren les fonts renovables, la captura de carboni en tèrmiques i les nuclears. Si la nuclear no està disponible, tot això canvia. Partíem de tres pilars i si un canvia, tot falla, i es posa molta pressió sobre els altres dos.
Antonio Cerrillo, entrevista a Henry Derwent, "Cada vez hay más empresas que combaten el cambio climático", La Vanguardia 16-05-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada