11.5.11

La radioactivitat sinistre


El més sinistre de la radioactivitat és que no la notes. "No feia olor a res, no vaig sentir res; però el dimarts el Govern va dir que ens havíem d'anar ", comenta Emio Shiga, resident de Futaba Machi, a deu quilòmetres de la central de Fukushima. No ho sentia però, segons les últimes lectures, aquí es registren nivells de radioactivitat cinquanta vegades més alts que els normals.
(...) "No és just que la gent a Fukushima pateixi tant degut a una central nuclear que ens donava electricitat" (...). Els refugiats nuclears ja són gairebé 180.000, segons les darreres dades governamentals.
(..) la contaminació radioactiva amenaça especialment als nens. Són més vulnerables a càncers i els més fàcilment traumatitzats per l’amenaça invisible.
Andy Robinson, El gran estadio refugio, La Vanguardia 21-03-2011.

La radioactivitat procedent del Japó ha arribat a Europa, encara que en quantitats minúscules i sense que comporti riscos per a la salut. (...)són ja 15 les estacions d'aquest organisme de l'ONU que han detectat restes de la radioactivitat emesa per Fukushima en diferents parts del món. (...) El núvol radioactiva ha trigat uns 11 dies a arribar a Europa després de travessar el Pacífic, Amèrica del Nord i l'Atlàntic.
G. Moreno, La radiación llega a Europa, La Vanguardia 23-03-2011.

Temes relacionats: Aclariments sobre la dosi màxima permissible de radiació*

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada