22.5.11

Costos de Fukoshima per a Tepco*


L'elèctrica japonesa TEPCO, operadora de la planta de Fukushima, ha anunciat avui una pèrdua rècord durant l'any fiscal finalitzat al març i la dimissió del seu president, com a conseqüència de la crisi nuclear.
(...)TEPCO va perdre (...) 10.680 milions d'euros l'any fiscal 2010, a causa en gran part a la crisi nuclear, cosa que contrasta amb el benefici net registrat en l'any fiscal 2009, que va ser de (...) 1.140 milions d'euros.
Es tracta de la major pèrdua neta registrada en la història per una companyia nipona no financera, empesa pels números vermells extraordinaris de (...) 8.550 milions d'euros a causa de la crisi nuclear a Fukushima després del tsunami del 11 de març , que continua oberta.
Durant la presentació de resultats, TEPCO va anunciar que l'actual president, Masataka Shimizu, dimitirà per assumir la responsabilitat per l'accident nuclear i serà substituït per Toshio Nishizawa, actual director general, a finals de juny.
(...) L'empresa ha xifrat la inversió en seguretat, destinada a refredar els reactors i a evitar l'expansió de les emissions radioactives en (...) 3.630 milions d'euros i el cost que va suposar reactivar les seves plantes tèrmiques en 424 milions d'euros .
TEPCO ha confirmat avui que ha decidit desmantellar els quatre reactors que tenia operatius en la planta i que encara estan greument afectats a causa del tsunami el 11 de març, i ha calculat el cost de l'operació en (...) 1.768 milions d'euros .
La companyia abandona també el seu pla de construir dos nous reactors a la planta de Fukushima Daiichi, el que equival a uns (...) 335 milions d'euros en pèrdues.
A més, medita fer una reducció de plantilla, encara que no donarà detalls en aquest sentit fins a final d'any. TEPCO és una de les principals companyies elèctriques del Japó, responsable de l’abastament de la regió on es troba la capital nipona, amb més de 30 milions d'habitants.
EFE, TEPCO va perdre 10.680 milions d'euros l'any fiscal, La Vanguardia 20-05-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada