30.4.11

Inseguretat als submarins nuclears del Regne Unit


Informació secreta i suposadament classificada sobre la flota de submarins nuclears del Regne Unit ha estat accessible per als usuaris d'Internet fins que un tabloide nacional va alertar ahir de l'error. El Ministeri de Defensa britànic es va veure forçat a admetre que una fallada de seguretat informàtica va propiciar l'exposició pública de dades sobre la vulnerabilitat dels seus submarins de propulsió atòmica i sobre les mesures d'autoprotecció aplicades pels seus aliats de la Marina nord-americana. L'informe militar, que avalua les opcions de futur per als reactors dels submarins de reemplaçament de la flota Trident, va ser descarregat en el lloc web del Parlament, encara que alhora es van bloquejar els apartats més sensibles, referents a la incapacitat actual d'afrontar "accidents fatals ". (...)
L’informe (...)data de l'any 2009, però ha permès concloure amb la perspectiva del temps que els reactors actualment emplaçats a la flota Trident són molt similars als que van detonar el desastre a la central japonesa de Fukushima I. La Royal Navy pretén substituir-los per altres més segurs, en prevenció de potencials accidents amb el resultat de "nombroses víctimes"entre les tripulacions dels submarins, tal com van revelar el març passat el diari The Guardian i la cadena televisiva Channel 4, després d'accedir a l'anàlisi d'aquest material censurat pel Ministeri de Defensa.
Patricia Tubella, Reino Unido cuelga por error en Internet datos secretos de sus submarinos nucleares, El País 18-04-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada