29.4.11

Fukushima no és l’única central afectada al Japó


La central nuclear d’Onagawa ahir registrava petites fuites d0aigua de baixa radiació, com a conseqüència del fort terratrèmol de magnitud 7,1 que va afectar la costa nord-est de Japó la nit del dijous [7 d’abril] (...). La companyia operadora, Tohoku Electric Power, es va afanyar a explicar que es tractava d’un desbordament, no d’una fuita com la de la planta de Fukushima. (...).
I és que la planta d’Onagawa, una de les més antigues de Japó, va perdre dues de les seves tres fonts d’electricitat externes després del sisme. La línia restant està refrigerant les piscines dels tres reactors d’aquesta central, que estaven en parada freda des del sisme de l’11 de març (...).
(...) Els sismes no han afectat la seva estructura, però la planta, que va entrar en funcionament el 1984, estava parada després del terratrèmol de l’11 de març. Aquell dia va patir un incendi en l’edifici de les turbines de refredament i dos dies després es va produir un fallo en els sistemes de refrigeració els quals van provocar que es declarés l’esta d’alerta en el seu nivell més baix. A més, l’Organisme Internacional de l’Energia Atòmica (OIEA) havia descobert uns índex de radioactivitat elevats en les immediacions de la planta nuclear.
Isidre Ambrós, Japón vive una nueva alerta nuclear, esta vez en la central de Onagawa, La Vanguardia 9-04-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada