7.3.11

Mentides sobre renovables i nuclear a Espanya*


 (...) Espanya importa el 80% de l’energia que consumeix, la qual cosa la converteix en el país europeu amb més alta dependència. Paradoxalment és el país que ha fet un major esforç en el desenvolupament d’energies renovables, però s’han destinat a reduir l’aportació de l’energia nuclear, enlloc de disminuir la dependència del petroli, com ha explicat en reiterades ocasions el president de REE, Luis Atienza.
Mar Díaz-Varela, El Gobierno aprueba más medidas de ahorro energético, La Vanguardia 4-03-2011.

Segons el Foro Nuclear, la potència de les centrals nuclears a Espanya a finals dels 90 era de 7.297 MWe i s'ha augmentat en 599,44 MWe (un 8,21%) (Font: Aumento de la potencia en las Centrales Nucleares, 2008).
Les energies renovables no poden reduir l’aportació de les nuclears ja que el funcionament d’aquestes té prioritat sobre el de les renovables degut a que les centrals nuclears no poden variar amb rapidesa la seva potència. La realitat és que per aquest motiu alguns parcs eòlics han hagut de parar ja que no hi havia prou demanda per la producció fixa de les nuclears i la variable de les eòliques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada