7.3.11

Iberdrola redueix inversions en renovables


Iberdrola (...) va decidir fer públiques les seves idees per treballar fins el 2012. En essència, aquestes idees es poden resumir en una frase: més aposta pel negoci regulat (transport o distribució), més Brasil i menys renovables.
(...) Del total previst, 15.800 milions d’euros d’inversió fins el 2012, les energies netes –llegeixi’s parcs eòlics- s’enduran un bon pessic: 5.500 milions. (...) El fruit de la contenció en el desenvolupament de renovables anirà a parar a la compra  de la distribuïdora brasilera Elektro (2.400 milions) (...).
(...) Respecte a Iberdrola Renovables, tot indica que pot haver arribat l’hora d’apostar per generar caixa i benefici, enlloc de l’aposta per l’expansió. Tot un canvi de pas que, segons creuen a l’empresa, només es pot permetre qui va apostar primer pel desenvolupament de l’energia eòlica (12.000 MW de potència instal·lada d’una capacitat total de 45.000 MW), deixant molt enrere al segon classificat a l’àrea, la nord-americana Florida Power.
En el parèntesi inversor en renovables hi pesa un altre element: les incerteses regulatòries que s’obren tant a EUA com a Espanya. A EUA (...) fins el 2012 està assegurada la rendibilitat dels projectes en marxa, però a partir d’aquesta data hi ha incertesa. Els republicans volen reduir les subvencions als nous projectes i els demòcrates no semblen disposats a desgastar-se en aquesta batalla. A Espanya, a partir del 2013, també domina la incertesa.
La conseqüència de tot això és l’aposta pel negoci més segur, aquell que proporciona ingressos sense sobresalts. En les projeccions d’Iberdrola, el 2012 els negocis liberalitzats proporcionaran el 30% del benefici operatiu brut, les energies renovables el 22% i el negoci de xarxes el 48%.
Santiago Carcar, Iberdrola vuelve al negocio seguro tras la apuesta eólica, El País 6-03-2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada